Top 50 Current Affairs Questions for HP Cooperative Bank Exam


Important and Filter Current Affairs Questions for HP Cooperative Bank Exam. These questions are taken from the current affair of previous 3 months (June, July and August).

Current Affairs Questions

Also Read:

Current Affairs Questions for Cooperative Bank Exam

Qn1. World No Tobacco Day is Observed around the world?
Ans. 31 May
Qn2. India Development Report that released by World Bank, the female participation in the workforce. What is the ranking of India in that report?
Ans. 120th
Qn3. Which Barcelona Striker player won the European Golden Shoe for 2016-17?
Ans. Lionel Messi
Qn4. Current President of the USA Headquartered World Bank?
Ans. Jim Yong Kim

Qn5. India has signed a loan agreement of 36 million dollars with World Bank for Public Financial Management Capacity Building Program of with which Indian state?
Ans. Himachal Pradesh
Qn6. To attract more passengers to buy online train tickets, Indian Railways has introduced a new service called?
Ans Buy Now, Pay Later
Qn7. First Indian women cricketer to play in Kia Super league, the England T20 League?
Ans. Harmanpreet Kaur
Qn8. Present MD and CEO of Punjab National Bank?
Ans. Sunil Mehta
Qn9. Present Chairman of SEBI?
Ans. Ajay Tyagi
Qn10. RBI recently set up its two new offices of Banking Ombudsman?
Ans. Jammu and Kashmir, Chhatisgarh
Qn11. World Environment Day is observed globally on?
Ans. 5 June
Qn12. The theme for World Environment Day 2017?
Ans. Connecting People to Nature
Qn13. What Does 'R' stand for in TRAI?
Ans. Regulatory (Telecom Regulatory Authority of India)
Qn14. Indian tennis player who with Canadian partner won the French Open mixed doubles title in Paris, France?
Ans. Rohan Bopanna
Qn15. Players who have clinched the French Open men's doubles title 2017?
Ans Michael Venus and Ryan Harrison
Qn16. Who has won her first Grand Slam title in the women's final of the French Open 2017?
Ans. Jelena Ostapenko
Qn17. Who has won the record 10th French men's Open title 2017?
Ans. Rafael Nadal
Qn18. The recently launched book "Indira Gandhi - A life in Nature" is authored by?
Ans. VeerappaMoily
Qn19. A person who has won the gold medal at the 17th World Individual Chess Championship?
Ans. Shashikant Kutwal

Qn20. Present Managing Director of International Monetary Fund (IMF)
Ans. Christine Lagarde
Qn21. The famous actor who has been appointed by the World Health Organization as its Goodwill Ambassador for Hepatitis in South-East Asia Region?
Ans. Amitabh Bachchan
Qn22. First Indian Women to be elected as the Member of International Tribunal for the Law of the sea?
Ans. Neeru Chadha
Qn23. In the Global Innovation Index (GII) ranking 2017, what is the ranking of India?
Ans. 60th
Qn24. In the Global Innovation Index (GII) ranking 2017, which country ranked top in the list?
Ans. Switzerland
Qn25. The author who has won the Man Booker International Prize 2017 for his novel "A horse Walks Into a Bar".
Ans. David Grossman
Qn26. The 29th edition of Coordinated Patrol (CORPAT) between India and which country commenced in Port Blair, recently?
Ans. Indonesia
Qn27. The person who has bagged Best Director and Best Actress awards at New York Indian Film Festival (NYIFF) recently?
Ans. Konkona Sen Sharma
Qn28. The theme for the International Day of Yoga 2017 celebration?
Ans. Yoga for health
Qn29. Where is International Court of Justice (ICJ) headquarters?
Ans. The Hague, Netherlands
Qn30. UNICEF newest and youngest Goodwill Ambassador who is an educational activist?
Ans. Muzoon Almellehan
Qn31. Which state Government has recently announced free education for girls in government schools and colleges from Nursery to PhD?
Ans. Punjab
Qn32. Who is the current governor of Kerala?
Ans. Palanisamy Sathasivam
Qn33. What is the full form of UJALA?
Ans. Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All
Qn34. What is the tagline of Aadhaar?
Ans. Mera Aadhaar, Meri Pehchan
Qn35. Atal Pension Yojana (APY) is available for all citizens of India in the age group of
Ans. 18-40 years
Qn36. Full form of UIDAI?
Ans. Unique Identification Authority of India
Qn37. First Indian driver to win a GP3 race?
Ans. Arjun Maini

Qn38. Under the Swachh Bharat Mission Gramin name the 2nd Open Defecation Free States of India?
Ans. Himachal Pradesh
Qn39. Name the Indian Badminton Player who has recently become a member of the Badminton World Federation Athletes' Commission?
Ans. PV Sindhu
Qn40. The Femina Miss India World 2017?
Ans. Manushi Chhillar
Qn41. Prime Minister Narendra Modi has recently inaugurated the country's longest bridge - the Dhola-Sadia Bridge in which state?
Ans. Assam
Qn42. Full Form of GST?
Ans. Goods and Services Tax
Qn43. Current Chief Election Commissioner of India?
Ans. Achal Kumar Joti
Qn44. Himachal Pradesh DGP Who has been recently appointed as the new Chief of the National Disaster Response Force (NDRF)?
Ans. Sanjay Kumar
Qn45. Which state has become the last to pass GST bill?
Ans. Jammu and Kashmir
Qn46. Ram Nath Kovind has been elected as ____________ President of India.
Ans. 14th
Qn47. Name the person to which the government has roped in to promote Goods and Service Tax?
Ans. Amitabh Bachchan
Qn48. Name the person who has been elected as 13th Vice President of India?
Ans. M Venkaiah Naidu
Qn49. Name the Player, who has defeated world record holder Usain Bolt in the 100-meter final in London recently?
Ans. Justin Gatlin
Qn50. Who will be the next or 45th Chief Justice of India?
Ans. Dipak Misra
If you like this post and wants more post related to HP Cooperative Bank exam 2017 then like our Fb page Deal India Exam for more updates.
You can also join our WhatsApp group - Click here
To Subscribe us for Newsletter Submit your Email Id in the box given below.

Comments

Trending Posts

HPSSSB Hamirpur Exam Dates 2018 for Written Test: Check Here

HPSSSB Hamirpur Latest Vacancy 2018-19: 1089 Posts Apply Now

Prerana Scholarship Odisha 2018: Apply, Dates, Eligibility, Amount