Top 100 Gk Questions for HP Cooperative Bank exam 2018


In this post you will read Top 100 Important Gk Questions for HP Cooperative Bank exam 2017. These questions taken from current affair of last four months (May, June, July and August). If you like this post and want more posts related to HP Cooperative bank exam 2017 than write in comment section below.

Important Gk Questions

Top 100 Gk Questions for HP Cooperative Bank exam 2017

Qn1. Which Cricketer has been awarded honorary life membership to the Marylebone Cricket Club MCC?
Ans: V V S Laxman
Qn2. Which company is named as the most valuable brand in India?
Ans: TATA Group
Qn3. Who is the winner of the 2017 Formula 1 Spanish Grand Prix?
Ans: Lewis Hamilton
Qn4. Bollywood actress will be honoured with the Dadasaheb Phalke Award 2017?
Ans: Priyanka Chopra
Qn5. Government has selected 5 Merchant bankers for stake sale of which company?
Ans: IOC (Indian Oil Corporation)
Qn6. First Indian to win a Gold Medal in an International fencing tournament?
Ans: Bhavani Devi
Also Read:
Ans: 7.2%
Qn8. Which film has become highest Indian film in China?
Ans: Dangal
Qn9. Which Indian Cricketer has been conferred with the Fellowship Award in the United Kingdom (UK)?
Ans: Sachin Tendulkar

Qn10. Who won the first gold medal for India at the Asian Wrestling Championship?
Ans: Bajrang Punia
Qn11. What is the name of the vaccine which is launched for Pneumonia?
Ans: Pneumococcal conjugate vaccine
Qn12. How many Indian companies have been named in the list of top 50 luxury goods firms globally?
Ans: 3 (Gitanjali Gems, Titan and PC Jeweller)
Qn13. Which bank and IFFCO introduced the co-branded debit cards for farmers?
Ans: Bank of Baroda
Qn14. What is the full form of FIPB?
Ans. Foreign Investment Promotion Board
Qn15. India's first underwater tunnel connect which two cities?
Ans: Howrah and Kolkata
Qn16. "SIMBEX-17" bilateral maritime exercise has been held between  India and which country?
Ans: Singapore
Qn17. State which announced free education for the transgender community in the Manonmaniam Sundaranar University?
Ans: Tamil Nadu
Qn18. Which company has announced to acquire Whole Foods Market?
Ans: Amazon
Qn20. A country which announced online visa applications for Indians?
Ans: Australia
Best Book for General Knowledge

                                                                    
Qn21. Ram Nath Kovind recently resigned from the governor of which state?
Ans: Bihar
Qn22. Which First Indian building to get a Trademark recently?
Ans: Taj Mahal Palace
Qn23. Public sector bank which is going to develop 100 digital villages across the country as to promote digital banking among the rural population?
Ans: Vijaya Bank
Qn24. Indian national which has joined UN 'Super Dads' Campaign?
Ans: Sachin Tendulkar
Qn25. The RBI has lowered the economic growth projection to much % for the current financial year from 7.4% earlier?
Ans: 7.3%
Qn26. Archaeologists have found the remains of the Fugan Temple in which country?
Ans: China
Qn27. Who is the author of the book "The Ministry of Utmost Happiness"?
Ans: Arundhati Roy
Qn28. What is Theme for "World Oceans Day" 2017,?
Ans: Our Oceans, Our Future
Qn29. Who has been sworn-in as the new President of Serbia?
Ans. Aleksandar Vucic
Qn30. Which of the following country placed in top five consumer market in Asia?
Ans: India
Qn31. Which platform will be rolled out by Ministry of Civil Aviation to add digital experience for air travellers?
Ans: DigiYatra
Qn32. In which city is the country' first Public-Private Partnership (PPP) station to be developed?
Ans: Bhopal
Qn33. New India Assurance Company joint hands with this bank for distribution of insurance products.
Ans: Canara Bank
Qn34: Which player of the Indian women's cricket team made a world record in India's opening match of ICC World Cup with England?
Ans: Mithali Raj
Qn35. Who won the world World title in Bodybuilding Championship recently?
Ans: Bhumika Sharma
Qn36. Bollywood Actress which has been appointed as the ambassador for government's flagship Skill India campaign?
Ans: Priyanka Chopra
Qn37. Tech giant has been fined a record 2.42 Billion Euros by European Commission?
Ans: Google
Qn38. World's first ATM was set up by which entity?
Ans. Barclays
Qn39. Who is the top seeded tennis player in men's singles in the Wimbledon seedings released by the All England Club?
Ans: Andy Murray 
Qn40. "Textiles India - 2017", country's first-ever mega trade event for the textiles sector inaugurated in which city?
Ans: Gandhinagar, Gujarat
Qn41. Which board to launch new housing scheme with 12,000 flats recently?
Ans: Delhi Development Authority (DDA)
Qn42. India's first railway station which is run by women?
Ans: Matunga, Mumbai
Qn42. Which country recently renamed a part of South China Sea?
Ans: Indonesia
Qn43. New chief justice of Nepal recently take sworn?
Ans: Gopal Prasad Parajuli
Qn44. Which e-wallet service joined with Samsung Pay to enable one-tap payment solution for e-wallet user?
Ans: Mobikwik
Qn45. Which Presidential candidate has the support of almost 70% of the electoral college?
Ans: Ram Nath Kovind
Qn46. Scientists from which country have developed a 3D-printed soft silicone heart that closely resembles and functions like the human heart?
Ans: Switzerland
Qn47. Who won the 2017 women's singles Wimbledon tennis tournament?
Ans: Garbine Muguruza
Qn48. who has been appointed bowling coach by the BCCI?
Ans: Bharat Arun
Qn49. Which UK's bank introduced the  £10 note by featuring 19th-century novelist Jane Austen?
Ans. Bank of England

Qn50. Which State has mandated the use of drip irrigation for sugarcane crop cultivation after 2019?
Ans: Maharashtra
Qn51. According to NCAER State Investment Potential Index report, Which state has retained the top position of having highest investment potential?
Ans: Gujarat
Qn52. Which state CM dedicated to the nation the state's longest bridge and named it after Netaji Subhas Chandra Bose.
Ans. Odisha
Qn53. Which ride-hailing service has been sued in New York?
Ans: Uber
Qn54. Rajya Sabha recently passed Collection of Statistics (Amendment) Bill 2017, which seeks to amend:
Ans: Collection of Statistics Act, 2008
Qn55. Name the Indian weightlifter who bagged the gold medal at Asian Youth and Junior Weightlifting Championship held in Kathmandu?
Ans: Konsam Ormila Devi
Qn56. Kargil Vijay Divas is celebrated on which day?
Ans: 26 July
Qn57. Global food -setting body Codex Alimentarius Commission (CAC) Adopted Codex standard for which spice at its recent meeting in Geneva, Switzerland?
Ans: Black Pepper, Green Pepper, Thyme and Cumin
Qn58. Who Adopts Codex standards for three spices?
Ans: The Codex Alimentarius Commission (CAC)
Qn59. Which Country sent its first Uranium shipment to India recently?
Ans: Australia
Qn60. Member countries of which multilateral association have signed a landmark document to establish a mechanism for taxation cooperation?
Ans: Brics
Qn61. This company's CEO overtook Microsoft Bill Gates and become world's riches recently?
Ans: Amazon
Qn62. Which player was appointed as Deputy Collector by AP Government?
Ans: PV Sindhu
Qn63. Which Indian woman cricketer was felicitated by Mohun Bagan at their annual awards ceremony?
Ans: Jhulan Goswami
Qn66. NPCI has received the final nod from the which body to function as the Bharat Bill Payment Central Unit and operate the Bharat Bill Payment System (BBPS)?
Ans: RBI
Qn67. Which state tops the list on human rights violation?
Ans: Jammu and Kashmir
Qn68. American Swimmer has become the first swimmer to win three gold medals on a single night at Fina World Swimming Championship or the Olympics?
Ans: Caeleb Dressel
Qn69. Which is the only 100% green metro in the world?
Ans: Delhi
Qn70. Which Bank slashed interest on savings account deposits by 50 basis points to 3.5 % on balance up to Rs 1 crore?
Ans: State Bank of  India
Qn71. India bags how many medals in Jordan Junior and Cadet Open table tennis tournament?
Ans: 24
Qn72. Recently SBI cut the interest rate on saving accounts by what percentage points?
Ans: 0.5%
Qn73. Subrata Bhattacharya was associated with which sport?
Ans: Football
Qn74. Which country planned to land an astronaut on the moon by 2030?
Ans: Japan

Qn75. Who has recently been appointed as the Chief Executive Officer and Managing Director of Larsen & Toubro?
Ans. SN Subrahmanyam
Qn76. Who has honoured with Indian of the Year Award by Brands Academy in New Delhi?
Ans: Preeti Shenoy
Qn77. Who among the following writers has been conferred with the Indian of the year award by Brands Academy?
Ans: Preeti Shenoy
Qn78. Chinese heavy-lift carrier rocket, whose launch failed recently?
Ans: Long March-5 Y2
Qn79. Who resigned recently from President of Cisco India and South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?
Ans: Dinesh Malkani
Qn80. GST has been primarily categorised into how many tax slab rates?
Ans: Four
Qn81. Which country recently announced to create 'Special Crops' branch for its Armed forces?
Ans: USA
Qn82. New Chief of the National Disaster Response Force (NDRF)?
Ans: Sanjay Kumar
Qn83. Melwyn Rego was appointed as the Managing Director and Chief Executive Officer of this bank?
Ans. Syndicate Bank
Qn84. Which company is going to begin the sales of Galaxy Note FE?
Ans: Samsung
Qn85. Which country conducted a successful Intercontinental Ballistic Missile test?
Ans: North Korea
Qn86. Which country was recently hit by the worst-ever dengue outbreak?
Ans: Sri Lanka
Qn87. World's smallest spacecraft Sprites was successfully launched by which rocket?
Ans: Indian Rocket
Qn90. Winner of Fourth ATP Atlanta title?
Ans: John Isner Downs
Qn91. Winner of Hungarian Grand Prix 2017?
Ans: Sebastian Vettel
Qn92. State Cabinet which approves Religious Freedom Bill 2017
Ans: Jharkhand
Qn93. District of Himachal Pradesh in which MMR vaccination campaign launched?
Ans: Kangra
Qn94. Bowler in top Position of Recent ICC Ranking?
Ans: Ravindra Jadeja

Qn95. Summer Olympics 2024 will host by which city?
Ans: Paris
Qn96. Who becomes Asia's 2nd richest person?
Ans: Mukesh Ambani
Qn97. Payment Bank has tied up with HPCL for ATM service?
Ans: Airtel Payment Bank
Qn98. Recently in which city BRICS trade ministers meeting held?
Ans: Shanghai
Qn99. Current Cisco President for India and Saarc region?
Ans: Sameer Grade
Qn100. Aadi Perukku festival is celebrated in state?
Ans: Tamil Nadu

If you like this post and wants more post related to HP Cooperative Bank exam 2017 then like our Fb page Deal India Exam for more updates.
You can also join our WhatsApp group - Click here
To Subscribe us for Newsletter Submit your Email Id in the box given below.

Any query or suggestion related to this post please comment below-

Comments

Post a Comment

Trending Posts

HPSSSB Hamirpur Exam Dates 2018 for Written Test: Check Here

HPSSSB Hamirpur Latest Vacancy 2018-19: 1089 Posts Apply Now

Prerana Scholarship Odisha 2018: Apply, Dates, Eligibility, Amount